Postdoc: Brugerinddragende formidling

IMG_2423

Som postdoc/designforsker i forskningsprogrammet Vores Museum undersøger jeg hvordan museer kan inddrage brugerne i formidlingen for at øge medborgerskabet og medejerskabet i vores fælles kulturarv.

I projektet arbejder jeg tæt sammen med ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation, hvor jeg har været fast forankret som projektansvarlig designudvikler  siden april 2018. Sammen med udstillingsteamet har jeg stået for udvikling af udstillingen //da internettet kom til dig samt en række tilknyttede værktøjer og events, som sigter til at understøtte personlige erindringer om internettet. Tilsammen udgør disse tiltag en række af eksperimenter, som i forskningsprojektet er med til at belyse betydningen af kulturel deltagelse for både brugere og museer.

Samtidig sætter projektet fokus på brugen af eksperimentelle designmetoder i museumsudviklingen. I projektet har jeg derfor også faciliteret en række workshops og udviklet redskaber og prototyper som både hjælper til at fremme den fælles designproces, og samtidig åbne op for en diskussion af de forståelser og præmisser, som sætter rammerne for udviklingen. Læs mere om metoderne på projektbloggen.

Vores museum er et nationalt forsknings- og udviklingsprogram om innovativ og digital museumsformidling. Programmet samler forskere fra fem universiteter og otte museer. Læs mere om Vores Museum her: http://voresmuseum.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s