Postdoc: Brugerinddragende formidling

Som postdoc/designforsker i forskningsprogrammet Vores Museum undersøgte jeg hvordan museer kan inddrage brugerne i formidlingen for at øge medborgerskabet og medejerskabet i vores fælles kulturarv.

I projektet arbejdede jeg tæt sammen med ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation, hvor jeg var fast forankret som projektansvarlig designudvikler. Sammen med udstillingsteamet stod jeg for udvikling af udstillingen //da internettet kom til dig samt en række tilknyttede værktøjer og events, som sigtede til at understøtte personlige erindringer om internettet. Tilsammen udgjorde disse tiltag en række af eksperimenter, som i forskningsprojektet var med til at belyse betydningen af kulturel deltagelse for både brugere og museer.

Samtidig satte projektet fokus på brugen af eksperimentelle designmetoder i museumsudviklingen. I projektet faciliterede jeg derfpr også en række workshops og udviklede redskaber og prototyper til at fremme den fælles designproces, og samtidig åbne op for en diskussion af de forståelser og præmisser, som sætter rammerne for udviklingen. Læs mere om metoderne på projektbloggen.

Vores museum var et nationalt forsknings- og udviklingsprogram om innovativ og digital museumsformidling. Programmet samlede forskere fra fem universiteter og otte museer. Læs mere om Vores Museum her: http://voresmuseum.dk

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s